Snøvær i juni fjellet i Hyllingdalen

Turen er fra tiden 6-9, juni 2016

Mandag 6, juni kjørte jeg til Langsvola mellom Tydalen og Røros kommune nordøst for Røros, for å gå på tur i Skardsfjella og Hyllingdal. Jeg var også en tur der forrige høstferie. Jeg parkerte ved siden av Martavollen og gikk til vannet Langen å satt opp teltet på en øy i Langselva der elva renner ut av Langen. Elva var litt for dypt til at Frøya turte å gå over så jeg måtte bære henne. Bildet over tror jeg er fjellet Fongen øst for Roltdalen.


Bildet over er Frøya som leker med en pinne på øya hvor vi slo opp teltet.

Bildet over ser man en kulp ovenfor Blankhåen, som man ser bakenfor.

Jeg fisket litt i Langselva, men ingen ting beit på.

Bildet over er et nes i Langen. Det blåste en del på starten av dagen, men det ble ganske stille på kvelden. Når jeg parkerte bilen ved langsvola var det 18 varmegrader.

Frøya er snart 9 måneder og var 19.4 kg 4, juni. jeg tror ikke hun blir så mye større. like greit sånn at det ikke er så trangt for hun i bilen og kanoen.


Bildet over er meg og Frøya med solnedgang over langen.

Neste dag tenkte jeg hadde jeg at vi skulle gå til Viglsjøen. Men først må vi gå over elva på østsiden av øya vi hvor overnattet, men det var litt for mye vann til at Frøya tør å gå over elva så jeg må bære henne over elva. Frøya har vannskrekk siden november 2015 da hun var liten ramla hun i en litten bekk og det var 5 minusgrader. Siden har hun vært redd for vann. Hun blir redd når mamma skal vanne blomstene med vannslange i hagen på Gjelleråsen. Bildet over og bildet under er når jeg bærer Frøya over elva.

Det var 2 kanadagjess på Fisklaustjønna

Bildet over er jeg og Frøya mellom Langen og Viglsjøen.

Bildet over ser man Viglsjøen. Det blåste ganske kraftig så jeg gikk mot Viglåa der det var litt le for vinden så jeg satte opp teltet der.

Jeg og Frøya lekte med mose som hun synes var kjempemorsomt spesielt når jeg kastet mose til henne.

På kvelden kom det noen mørke skyer og etterhvert tåke å det så ut som det skulle regne. Og på morgenen neste dag lå det snø utenfor teltet som på bildet under.

Snøen smeltet vekk seinere på dagen selv om det forsatte med noen snøbyger med en blanding av sol og tåke. Det var ganske kaldt og blåste masse 8, juni dag så jeg gikk ned mot Hyllingen i stedenfor Viglsjøen. Siden det mindre vind i skogen enn på fjellet. Bildet under ser man Frøya som er våt etter noen snøbyger på vei ned til Hyllingen

 

Bildet over er meg og Frøya med Øvre Hyllingen i bakgrunnen.

Snøvær i Hyllingsdalen

Jeg satte opp teltet elva mellom Nedre Hyllingen og Øvre Hyllingen.

Frøya som vil leke med vottene mine.

Jeg fisket litt i Hyllingen uten hell. Kanskje fisken blir skremt av det kalde juni været.

Det snødde cirka halvparten av denne dagen, men bakken vare litt for varm til at snøen la seg på bakken på dagen. Jeg merket at jeg hadde med litt for lite klær så det var litt kaldt når jeg ble vått av snøen

Bildet over ser man elva mellom nedre Hyllingen og Øvre Hyllingen. Det var litt strøm i elva.

Neste morgen våkna jeg med snø og vind igjen. Og jeg så på værmeldingen sattelitte-gps min der sto det at det skulle snø i hele dag og neste dag og regne dagen etter det igjen. Så jeg tenkte det var like greit å dra jeg hjem i dag. Jeg hadde planlagt å være på tur litt lengre og gå oppover Hyddsjødalen, men det kan jeg gjøre en annen gang.

Bildet over er vannet Rien tatt på tur tilbake til Langsvola der bilen er.

Frøya i snøvær på Røsjøhøgda på Bildet over.

Bildet over er snøvær Røsjøhøgda.

Det var ganske mye lengre til bilen en jeg trodde. På kartet så det ut som det bare var 2 mil, men i følge telefonen var det nesten 4 mil. Frøya virket ikke så veldig sliten, men hun sov nesten hele tiden på kjøreturen hjem.

Kommentarer