Orrfuglleik 2018

I slutten av april og starten av mai 2018 skal jeg dra flere ganger på orrfuglleik som jeg bruker å gjøre på en myr i Hadelandsåsen. Det er ganske mye snø i år så det er kanskje litt seinere i år en ellers så jeg drar nok helt i slutten av april først. Bildet under ser man litt nordlys over Niteelva like ved Oslo 21. april.

 

Bildet under er mye snø i hagen på Gjelleråsen den 21. april.

25. april gikk jeg og satte opp et kamuflasjetelt ved orrfuglleikmyra sånn at jeg kan la den være der i noen dager før jeg går på orrfuglleik. Da blir fuglene litt vant til teltet. Etter å satt opp kamuflasjeteltet gikk jeg og Frøya videre til Sandbotntjern. Det var meldt sol, men det snødde og regna halvparten av tiden. Jeg satte opp teltet ved et lite tjern like sør for Vestre Sandbotntjern som man ser på bildet over med bål. Bildet under ser man meg og Frøya ved bålet og månen.

Neste dag 26. april gikk jeg til Sandbotntjern for å se om det var noe fiskelykke der. Jeg var litt skeptisk på om isen er trygg så jeg satte et tau fast i trærne på land i tilfelle jeg gikk igjennom. Det er jo vært varmegrader en stund nå. Isen var like tykk som isboret, men det var ganske løs is. Så det er nok ikke mange dager til den er utrygg. Bildet over er jeg som borer hull i isen på Vestre Sandbotntjern. Bildet under er soloppgang over Sandbotntjernene.

På kvelden 27. april gikk jeg til orrfuglleikmyra for å se om det var noen orrfuglleik. Frøya, hunden min må være hjemme med faren min mens jeg er på orrfuglleik siden hun vill jakte på orrfuglene. Når jeg kom til myra var det det et til kamuflasjetelt der. Så da var myra opptatt. Da er det vist flere som veit om myra. Så jeg gikk videre med mitt kamuflasje telt til en annen myr 1 km lengre nord hvor jeg ikke har vært før. Og så får jeg håpe det er orrfugl der. På morgenen hørte jeg orrfuglleik lengre borte på noen myrer som jeg ikke så. Seinere på morgenen kom det 2 orrhaner på myra, men de var veldig langt unna så det ble ikke så bra bilder. Så det ble en mislykka tur. Etter å sovet i 4 timer i kamuflasjeteltet gikk jeg ut av teltet ca klokka 12 på dagen, og da var det to kanadagjess i bekken som var i mya like ved teltet. De ser man på bildet over. På kvelden 29. april gikk jeg til orrfuglleikmyra igjen. Og da var det heldigvis ingen der. Tidlig på morgenen kom det orrfugl på mya, men da var det for mørkt. Og når det ble lyst nok fløy de sin vei, merkelig nok. Kanskje de ble skremt av teltet. Det var litt merkelig siden jeg satte teltet der det bruker å være og jeg var helt stille i teltet. Kanskje de ble skremt av noen ravn siden det var mye ravne lyder etterpå. Seinere på dagen satt orrfuglene i trærne rundt omkring på mora. Det var en som var i et tre som var 4 meter unna teltet som man ser på bildet under.


Bildet over ser man kamuflasje teltet. På kvelden 1. mai kjørte jeg til orrfuglleik myra igjen for å se om jeg lykkes denne gangen. Bildet under ser man is i elva Leira 2. mai.

På morgenen 2. mai var det tåkete, men jeg ble fornøyd med bildene, spesielt det nederste bilde med en flygende orrhane. samtidig som det er to orhanner i bakgrunnen samtidig som det også er en trane i bakgrunnen som er for mye ut av fokus til å se den på bildet.

 

Jeg gikk også en tur til for å ta bilder av orrfuglleik da det ikke var like mye tåke. Og ble også endel bra bilder. 4. mai kjørte jeg, mamma og gammeltante Astrid til Foldereid for å være med på konfirmasjonen til kusinen min Elisabeth 6. mai. Etter konfirmasjonen dro jeg og Frøya på en liten tur til Børgefjell.

Kommentarer