Nå går jeg og hunden min på folkehøgskole

Fredag 17. august 2018 kjørte jeg, Frøya og mamma mot Hardanger folkehøgskole. Jeg og Frøya skal gå på folkehøgskolen fra 18. august 2018 til 13. mai 2019 på linjen Hundeliv som er den eneste folkehøgskolelinje hvor man kan ha med hunden på folkehøgskole – med unntak av hundekjøringlinjene. Her får sikkert jeg lært mye om hund og Frøya får forhåpentligvis lært forskjellige triks og jeg og Frøya får sikkert et interessant år. Og vi blir også kjent med nye folk. Det skal gå 11 andre hundefolkelever på den Hundelivlinja, og cirka 80 på hele skolen. Bildet over ser man Hardanger folkehøgskole. Bildet under ser man en glad Frøya som fanger ballen i lufta.

Bildet over er jeg og Frøya i fjellet øst for skolen.

Skolen ligger på Lofthus cirka 3 mil nord for Odda. Lofthus er en av de største fruktbygdene i Norge. Bildet over ser man Lofthus og solnedgang med Hardanger folkehøgskole nederst til høyre. Etter å bli litt kjent på skolen gikk vi en gåtur i fjella rundt Lofthus den 22. august, og da regna det skikkelig hele dagen. Vi gikk opp litt forbi fjellet Nosi før vi gikk søkkvåt tilbake. Bildet under ser man tre andre folk på hundelinja med hundene sine opp mot Nosi med Skrikkjofossen i bakgrunnen som er det 31. høyeste fossefallet i Norge.

Bildet over er utsikt over Lofthus fra Nosi i regnværet. Det var heldigvis ikke tåke oppå fjellet så vi kunne se helt til Lofthus istedenfor bare noen meter. Som man ser på bildet under prøvde hundelivlinja hundesporten agility. Det er en engelsk staff som prøvde å gå over en bru, men den gikk utfor kanten. Frøya prøvde også agility noe hun aldri hadde prøvd før. Så hun skjønte ikke helt hva hun skulle og virka mest forvirret. Men hun klarte etter noen forsøk å gå igjennom tunnelen og hoppe over hinder.

Bildet over ser man en golden retriver som hopper over agilityhinder. Bildet under er utsikt fra skolen over Hardangerfjorden.

Bildet over er hele skolen som sitter ved fjæra. Bildet under er regnbue over Lofthus. Der regner ivertfall mer i Lofthus enn i Oslo-området.

Bildet over er vannhunden Lissy som øver på vippen på agility. Bildet under er en blanding av irsk og gordonsetter med navn Luke som hopper over hinder på agilitybanen.

Bildet over er border collien Armani som hopper over hinder. Bildet under er jeg og Frøya på fjellet sørøst for Lofthus med Hardangerfjorden i bakgrunnen.

30-31. august var det to dagers valgfag med 17 andre elever fra 6 forskjellige linjer på folkehøgskolen. Da ble det overnattingstur med gapahuk eller under åpen himmel et eller annet sted utenfor Lofthus. Bildet under er valgfag overnatting med gruppa som går på en sti sørsørøst for Lofthus. Vi fant et sted med ganske fin utsikt over lofthus. Vi klarte akkurat ikke å se Hardanger folkehøgskole derfra siden det var en bitte liten kolle som sto i veien. Jeg så såvidt kanskje en liten bit av primula. Primula er internatet jeg og Frøya og resten av hundeklassen pluss noen elever fra de andre linjene bor på. Overnattingsstedet hadde et langt og merkelig navn som jeg ikke husker navn på. Men det ligger cirka 1.5 km sørøst for Kolgrevene.

Bildet over er Frøya som nesten ser ut som en svartbjørn som står når jeg kasta pinne til hun. Bildet under er laging av mat på bålet.

Bildet over er utsikten fra der vi overnatta. Med utsikt over Lofthus og Hardangerfjorden. Bildet under er golden retriveren Theo som gir eieren sin en klem.

Bildet over ser man Hardangerfjorden rett før sola går bak fjella rundt Folgefonna. Sola går bak fjella lenge før sola går helt under horisonten siden fjella er cirka 1500 meter over fjorden. Bildet under er bål og noen av elevene om natta som varmer seg ved bålet.

Bildet over er Lofthus og Hardanger om natta. Neste uke skal vi til Sjodalen øst for Jotunheimen fra mandag 3. september til fredag 7. september hvor vi skal lære om hundespråk, hundelydighet, hundetriks, hundebiologi og andre ting om hund. Det blir med hundelæreren Tess Erngren, men det blir i neste blogginnlegg.

 

Kommentarer