Hundetrening, Trolltunga og det regner på vestlandet.

Etter at hundelivklassen hadde vært på linjetur i Sjodalen øst for Jotunheimen med hundelæreren Tess Erngren fredag 7. september 2018, var det linjeuke på lørdagen, og da var det Eget arbeid. Jeg har ennå ikke vært på telttur ved Lofthus, da jeg har hatt for lite tid. Så jeg og Frøya gikk opp på fjellet for å sette opp teltet. Da gikk vi opp til Nosi. Det var veldig mye folk som gikk ned fra Nosi når jeg og Frøya gikk opp. Tilsammen sikkert rundt hundre folk. Sikkert siden det er lørdag og været var sol og regnbyger, som man ser på bildet under.

Jeg satte opp teltet like ovenfor Nosi og fossen Rjukande i tregrensa. Det blåste veldig mye over tregrensa. På kvelden kom det en flokk med geiter som man ser på bildene. Frøya var veldig nysgjerrig og samtidig litt redd for dem. Etter at sola gikk ned begynte det å  blåse 15 m/s og regne mye. Så da gikk vi for å sove i teltet.

Neste dag 9. september var det delvis skyet med regnbyger. Da gikk vi forbi Skrikkjesetevatnet og ned forbi Skikkjofossene. Og ned igjen til skolen med nesten 1000 meter høydemeter nedover på litt over 3 km i luftlinje. Bildet over er jeg og Frøya på fjellet sørøst for Nosi med Hardangerfjorden i bakgrunnen. Neste uke regna det hele uka. Den 11. september hadde Frøya bursdag og ble 3 år gammel. Da ble det bursdagskake på Frøya med vafler, som man ser på bildet under.

Bildet over er en av hestene som bruker å være i Elvådalen like ved skolen. Jeg tror det er lærer som vi har på hundelivlinja sin hest. Siden Frøya hadde bursdag måtte jeg jo nesten leke pinne med Frøya som man ser på bildet under med en våt bursdags-hund i regnværet.

Torsdagen 13. september var det valgfag Trolltunga. Den opprinnelige planen var at vi skulle sove i telt, men siden det var meldt så dårlig vær med masse regn og vind ble det bare dagstur. Det var heldigvis ikke meldt så veldig dårlig vær midt på dagen. Når vi hadde kjørt forbi Tyssedal og begynte å gå mot Trolltunga, så vi en rar utlending som gikk i shorts. Det så veldig kaldt ut. Det var jo 2 varmegrader og regna, med nysnø på fjellene rundt. Det er utrolig mange folk som har for dårlig klær og sko som går til Trolltunga. Og de må hentes med helikopter. Det var jo en for noen dager siden som gikk feil vei og kom til et stup og måtte reddes ned fra fjellet. Det er jo utrolig mange turister som besøker Trolltunga nå enn for noen få år siden. Jeg og faren min var på Trolltunga i september 2010 og da var det kjempefint vær men med bare noen få andre folk. Da var det cirka 500 folk i året som gikk til Trolltunga. Nå i 2018 blir det nok nesten 100 000. Bildet over ser man noen av de andre elevene som er på vei til Trolltunga. Bildet under ser man at det var litt vann i Ringedalsfossen. Den er en kraftig, regulert foss like ved Trolltunga. Den er vanligvis helt tørrlagt. Før den ble lagt i rør var det en av Norges høyeste og var en veldig fin foss. Siden det har regna konstant hele uka så vi litt av fossen. Men den var mye større før. Den var 420 meter i total fall og 300 meter med loddrettfall.

 

Det blåste så mye at fossen ved Trolltunga gikk rett oppover som man ser på bildet over. Når vi kom til Trolltunga var det endel folk der, men ikke så mye kø. Hvis det hadde vært sol og fint vær hadde nok vært ganske fullt og mye kø. Det blåste veldig mye på Trolltunga, men ikke så mye at det var farlig. Bildet under ser man meg med de andre elevene som hadde valgfag.

Bildet over og under er Frøya som satt pinnen sin mellom to trær sånn at den satt fast og hun skjønte jo ikke at det bare er å skyve den litt til siden så er den løsner.  Så hun så nå ganske komisk ut når hun dro i pinnen.

Bildet over er hunden Theo som får børstet vekk mye hår, siden det har regna hver dag i 2 uker er det jo ikke bare å børste håret. Men det ble jo fint vær noen dager som man ser på bildet under.

I midten av september måtte hundelivklassen øve og finne på forskjellige teater, til noe som heter elevkveld som alle linjene skal lage hver for seg og hundelivlinja blir den første linja. Vi laget forskjellige videoer hvor vi hadde skjult kamera og forskjellige spørsmål hvor vi spurte folk som vi byttet til andre svar. Jeg sto for all filming, og hadde jobb å sortere forskjellige bilder fra den første måneden av skoleåret. Jeg gjorde ikke så veldig mye på scenen. Bare noen få ting – som at det var en snor som Karoline ikke rakk opp til. Så spurte hun Victor om å rekke den. Han er nok høyere enn gjennomsnittlig men rakk akkurat ikke, men jeg rakk opp. Det var den 22. september elevkvelden ble gjennomført, og det gikk ganske greit, med unntak av noen tekniske problemer. Spesielt med internettet som ikke ville spille av noen av videoene. Bildet over og under er noen bilder fra teateret. Jeg filma hele elevkvelden.

Tirsdag-onsdag 25-26. september var det hundefotokurs med hundefotolæreren Therese. Det var meldt kraftig regn på onsdagen så vi tok nesten alle bildene på tirsdagen. Da det bare var småregn. Bildet over ser man Lissy og Luna på en trapp. Bildet under er golden retriveren Theo som løper.

Bildet over er border collien Felix med eieren Victor. Bildet under er Theo som gnager på et bein med eieren sin Sandra.

Theo er veldig glad i å være i vannet som man ser på bildene.

Vi prøvde også å ta bildene av hundene når de går agility. Bildet over ser man golden retriver Nanni som hopper igjennom en ring på Agilitybanen. Bildet under er tolleren junior som hopper hinder.

Bildet over er staffen Mio som holder fast i en leke i lufta. På torsdager har jeg valgfag foto og da skulle vi ta bilder med tema høst. Men det var jo nesten ikke noen høstfarger enda. Bilder under er ihvertfall noen epler med Skikkjofossene  i bakgrunnen.

 

Bildet over er regnbue over Lofthus.  Bildet under er Lofthus i regnvær på kvelden.  Det har vært veldig mye regn denne septembermåneden i Lofthus. Det regna 350 mm totalt, noe som er over dobbelt så mye som normalt i Lofthus. På Voss ble det ny septemberrekord i nedbør. Jeg synes det har regna mye. Det har sikkert regna 80-90 prosent av dagene.

Fredag 28. september var siste skoledag før høstferien. Da  kom mamma kjørende fra Gjelleråsen. Over fjellet var det snøføyk og glatt. Og det er meldt mye verre vær i morgen lørdag da det skal 16 m/s og masse nedbør. Vi hadde egentlig tenkt å gå en liten tur nedfor Vøringsfossen og dra midt på lørdagen, men siden det er meldt så dårlig vær dro vi på fredags kvelden. Da var det ganske greit vær over fjellet nord på Hardangervidda.

« 1 av 12 »

Kommentarer